Suvussani on monta perityvää/suvussa kulkevaa sairautta: aikuisiän diabetes, muistitauti (alzhaimer), korkea verenpaine (minulla korkea, ja kun sanon korkea se ON korkea, lääkityksellä suhtkoht), kilpirauhasen vajaatoiminta (minulla struuma), paksunsuolen syöpä, perinnöllinen syövän virhegeeni (minulta löydettiin vuosi sitten, eri asia kuin paksunsuolen syöpä), kolesteroli (lääkäri uhkasi lääkityksellä ellei elintavat muutu) ja sokerina pohjalla mielenterveyden ongelmat (joskus epäilen että poden "hiljaista" masennusta). Pari siis enää puuttuu. 

Ennuste kohdallani ei siis voi olla kovin hyvä. Kannan mukanani monenlaista moskaa ja rasitetta. Asiaa pohtiessani olen tullut siihen tulokseen että paria vastaan ehtisin vielä taistella: diabetesta ja kolesterolia. Ehkä siinä samalla saisin bonuksena torjuttua/viivästettyä paria muutakin..

Lääkkeinä (verenpainelääkkeiden lisäksi) on edullisimmat: liikunta ja ruokavalion muutos (se mitä syön ja milloin syön).

Koska olen aina ollut sitä mieltä, että lupauksia ja elämänmuutoksia voi tehdä muulloinkin kuin uutena vuotena teen lupauksen tänään (kirjaan sen tähän että voin tarkistaa milloin tuli luvattua).

Lupaan siis itselleni:

Nautin tätä lääkettä joka päivä (liikuntaa ja ruokavalion muutosta) kunnes se ei ole enään lääke vaan tapa elää. Jos unohdan ottaa tämän lääkkeeni, voin jatkaa sitä sortumisen jälkeen uudelleen (kuten unohdan joskus ns. oikeat lääkkeetkin). Tavoite: onnellinen vanhuus (aikaa n. 15 vuotta, riippuen määritelmästä).Tämä alkaa tänään.

Enkös vaan saanutkin luvattua aika ympäripyöreästi? ;)